Danskväll tackar för sig

På långfredagen gjorde radioprogrammet Danskväll sin sista sändning i Radio Fryksdalen. Sunne Närradios ordförande Per Täppers samt Mikael Persson och Carl Martin Martinsson från styrelsen anslöt sig till sändningen och avtackade och hedrade de medverkande i direktsändning.

Radioprogrammet Danskväll startades redan 1994 i dåvarande Radio Torsby av Arne Westh och Ingvar Jacobsson. Programmet sändes där fram till julen 2000.
Börje och Birgitta Jönsson tog 2003 kontakt med Arne och Ingvar och fick dem att börja sända i dåvarande Radio Sunne.

När Radio Fryksdalen startades 2007 med sändningar över både Sunne och Torsby, plus att nu kunde man lyssna på webbradio, så utökades lyssnarkretsen och programmet blev mycket populärt. Sedan dess har både Arne och Ingvar tyvärr gått ur tiden men Börje och Birgitta, Lena och Johnny Pettersson, Lillemor Ahlqvist tillsammans med Sören och Lena Persson som också har hjälpt till ibland, har fortsatt att förgylla fredagskvällarna i Fryksdalen och Klarälvdalen.
Icke att förglömma alla de som har lyssnat på programmet genom webbradion. Hälsningarna har haglat in både före och under sändningstiden både per telefon och via e-mail. Som mest har ett enda program haft 160 hälsningar. Därför har man inte haft tid att orda så mycket om själva låtarna eller om orkestrarna som man spelat upp.
Nu finns det ju en gammal regel som säger att man ska sluta när det är som bäst och det är just det som gänget bakom Danskväll nu gör. Att sitta i radiostudion fredag efter fredag och se till att folket får sitt ”fredagsmys” gör ju att man själv får lägga det sociala fredagslivet åt sidan.

Blir det tyst nu då på Radio Fryksdalen mellan 18.00–20.00?
Nej då, fredag den 6 april kommer programmet Dansbandstimmarna, den 13 april Ammis Vinyl, 20 april Backspegeln, 27 april Lasses Svenska Pärlor och 4 maj Dansbandsmusik från förr.

Sedan tar fredagsprogrammen sommarlov.

« Tillbaka